Τα λέμε στην επιφάνεια
Ότι δεν σε σκοτώνει , σε κάνει πιο δυνατό


"βροχή" αγωγών κατά Α. Βγενόπουλου!
562 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013
10:18

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγούνται οι υποθέσεις για τα αξιόγραφα. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για συνομωσία προς καταδολίευση, άπατη, δόλια τεχνάσματα και παραπλάνηση. Η πρώτη εμφάνιση, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα ενώ για αύριο Τετάρτη είναι ορισμένη στο δικαστήριο ποινική υπόθεση.

Η πρώτη εμφάνιση, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που καταχωρήθηκε από κάτοχο αξιογράφων εναντίον των πιο κάτω κατηγορούμενων: Cyprus Popular Bank, Αντρέα Βγενόπουλου, Νεοκλή Λυσάνδρου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Χρίστου Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουννή, Κάλλια Ευσταθίου και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 04/02/2013, σε σχέση με την Λαϊκή Τράπεζα που αρνήθηκε τις κατηγορίες.

___________________________________

Έτοιμη είναι η Λαϊκή τράπεζα για "βροχή" αγωγών κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, για τα "θαλασσοδάνεια" της Marfin που ουσιαστικά οδήγησαν την Κύπρο στο μνημόνιο και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με δάκρυα στα μάτια να αναφέρεται στις εγκληματικές ευθύνες ανώτατων στελεχών των τραπεζών.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Λαϊκή Τράπεζα φέρεται διατεθειμένη να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας μέρος των δανείων, συνολικού ύψους, περίπου 4 δις ευρώ, που δόθηκαν στην Ελλάδα, στην περίοδο 2007-2010 και αφορούν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων, επί διοίκησης της Λαϊκής (τότε Marfin) απο τον Α. Βγενόπουλο.

 
Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι μέχρι τό κόκκαλο, για το βάρος που έριξε στους Κύπριους φορολογούμενους ο Α. Βγενόπουλος. Κύκλοι της Λαϊκής Τράπεζας τα αποκαλούν "περίεργα δάνεια", τα οποία είτε είναι επισφαλή είτε δεν έχουν καθόλου εγγυήσεις ή αν έχουν δεν είναι ικανοποιητικές.

 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα «περίεργα δάνεια», όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, δόθηκαν προς πολλές και ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν δάνεια προς μονές και μοναστήρια, σε εφοπλιστές, κλινικές, σε γνωστά ονόματα του ελληνικού τραπεζικού χώρου και σε άλλα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο.

 
Οι ειδικοί που ασχολούνται με την υπόθεση των προβληματικών χορηγήσεων διερωτώνται γιατί δεν έγινε λεπτομερής έλεγχος του δανειακού χαρτοφυλακίου από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία άφησε περίπου €4 δισ. προβληματικά δάνεια να επιβαρύνουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

 
Την ίδια ώρα, έκθεση εσωτερικού ελέγχου της Λαϊκής τράπεζας που είδε το φώς της δημοσιότητας στην Κύπρο, σε σχέση με την αγορά Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, "καίει" - όπως αναφέρεται- τον Ανδρέα Βγενόπουλο πρώην εκτελεστικό πρόεδρο και τον Ευθύμιο Μπουλούτα πρώην διευθύνοντα σύμβουλο. Πρόκειται για έκθεση που διενεργήθηκε μετά από αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας και κατονομάζει τους κύριους υπεύθυνους της ζημιάς ύψους 2,5 δις ευρώ. Ο εσωτερικός ελεγκτής του Ομίλου Κ. Κωνσταντίνου κάνει λόγο για "καταστροφικό" χειρισμό.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Ότι δεν σε σκοτώνει , σε κάνει πιο δυνατό
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις