Τα λέμε στην επιφάνεια
Ότι δεν σε σκοτώνει , σε κάνει πιο δυνατό


Οι τράπεζες θα βγουν κερδισμένες μετά από την χρεοκοπία
519 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012
00:33

Υπάρχουν τρία βασικά ερωτήματα τώρα που είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα προχωρήσει η όχι με το PSI+.
 
Το δεύτερο ερώτημα είναι ποια μέτρα θα λάβει ταυτόχρονα για την προστασία του ελληνικού λαού.
 
Το τρίτο ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα για όλους τους άλλους που κατέχουν ομολόγα - ΕΚΤ, μεγάλες γερμανικές τράπεζες, κλπ.
 
Η εικασία μου είναι ότι η Ελλάδα θα εγγυηθεί όλες τις ελληνικές τραπεζικές καταθέσεις και τα CD, όλες τις συντάξεις και θα συνεχίσει να καταβάλει τόκους στις ελληνικές τράπεζες και ταμεία. Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση θα προστατεύσει τον ελληνικό λαό.
 
Το επόμενο βήμα θα είναι να χρησιμοποιήσει την χρεοκοπία για εφαρμογή μεγάλων οικονομικών αλλαγών (ακόμη και στροφή προς «ζώνη ελεύθερου εμπορίου») προκειμένου να πάρει  θέσεις εργασίας από όλη την κοινή αγορά. Για να προσφέρει «πολιτική κάλυψη» στους ηγέτες της ΕΕ ίσως να συνεχίσει τις πληρωμές ομολόγων στους ξένους με καινούργια ομόλογα χωρίς ημερομηνία λήξης.
 
Συμπέρασμα
 
Η πολύ πραγματική πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τις δικές της τράπεζες και τους καταθέτες τους, αγνοώντας όλους τους άλλους, κάνει τις Ελληνικές Τράπεζες ένα από τους λίγους πιθανών νικητές από την χρεοκοπία.
 
Επειδή η χρεοκοπία και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι καλό για την οικονομία της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή κάποιος επιλεκτικά να αγοράσει μετοχές εταιρειών και τραπεζών των οποίων τα κέρδη θα μπορούσαν να αυξηθούν, από την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα και ενδεχομένως, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Ότι δεν σε σκοτώνει , σε κάνει πιο δυνατό
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις